Utazás Kiállítás 2012

Szolnok Megyei Jogú Város meghívására az Utazás Kiállításon vesz részt a Magyar Halkolbász Lovagrend. Ismét lesz kóstoltatás is.

A halkolbász Szolnokikum…

Negyedik évadjára készül a Magyar Halkolbász Lovagrend, idén is lesz Halkolbász Fesztivál és más halas, halkolbászos rendezvények. Az elmúlt évek munkájának köszönhetően azonban egyre több szolnoki, Szolnok megyei tekint a halas finomságra, mint helyi specialitásra. Így nem meglepő, ha a Tisza Fővárosa is figyelemben részesíti a civil-szakmai összefogással létrejött egyesület tevékenységét, s ami még ennél is fontosabb: a halkolbászt.

Az Utazás Kiállítás 2012 rendezvényre meghívást kapott a Magyar Halkolbász Lovagrend, mely Szolnok Város kiállítási standján fog kóstolót tartani, s ismertetni az idei rendezvényeket. A mostani együttműködés azonban csak a kezdet, hiszen a lovagrend a jövőben szervezetten szeretné összefogni a halas szakmát nem csak a gasztronómiában, hanem az városi és megyei arculat, valamint az idegenforgalom területein is.

A Magyar Halkolbász Lovagrend március 1-én csütörtökön (szakmai nap) és március 3-án szombaton lesz jelen a Hungexpo-n rendezett kiállításon. A kóstoló alkalmával lehetőség lesz megízlelni a következő termékeket:

  • Hagyományos tiszai halkolbász (ponty, csuka) – enyhén csípős, juhbélbe töltve
  • Füstölt tiszai halkolbász (ponty, csuka) – enyhén csípős, sertés vékonybélbe töltve

A kóstolóhoz a halakat a szolnoki Szőke Tisza Kincsei Haltermékbolt és Halsütő biztosította. Szőke Tisza Kincsei a Facebook-on.

 

Előzetes az idei programokból

  • 2012. Június 2. – I. Tiszai halkolbász és halételek napja – Szolnok (A június 2-10 között rendezendő „Sörfesztivál az EB jegyében – Szolnok” társrendezvényeként)
  • 2012. Szeptember 8. – IV. Tiszai halkolbász és halétel fesztivál – Szolnok (A szeptember 7-9 között rendezendő „Gulyásfesztivál 2012. – Szolnok” társrendezvényeként)

Partnereink