Arany-ezüst Szarvason

Szarvason járt a Halkolbász Lovagrend. Az érmek mellett sok szakmai tapasztalat és kapcsolat is gazdagította a versenycsapatot.

Szerencsés szám a 13!

Ugyanis ennyi volt a csapat létszáma, mellyel a Magyar Halkolbász Lovagrend elindult Szarvasra, ahol sikeresen részt vett a II. Horgász és Halas Gasztronóniai Napok rendezvényén augusztus 3. és 5. között.

 

helyezesA fesztivál főzőversenyén 4 kategóriában hirdettek eredményt. A Kiss József, főkolbásznok által vezetett lovagrendi versenycsapat – a sportszerűség kedvéért 🙂 – csak két kategóriában indult el, de mindkettőben arany minősítést, valamint az abszolút sorrendi értékelésnél 2 érmet, 1 aranyat és 1 ezüstöt hozott haza Szolnokra. Lássuk tehát az eredményeket:

 

Afrikai harcsa különlegességek kategória:

Tárkonyos halgombóc leves (szarvasi afrikai harcsából)

  • I. helyezés
  • arany fokozat

* Az afrikai harcsa a Szarvas Fish halgazdaságából került a kondérba

 

Egyéb halételek kategória:

Ponty halkolbász tál

(hagyományos, valamint citromos és gyömbéres fehér kolbászok juhbélben, pontytatárral)

  • II. helyezés
  • arany fokozat

* A ponty a SILTOK Kft – Rákóczifalva Tógazdaság támogatásával töltetett

 

Köszönjük Szarvas

A fesztivál első napján nagyon hasznos szakmai programokon vett részt a lovagrendi csapat, majd a szombat volt a megmérettetés ideje, melyet másnap igyekeztünk valamelyest kipihenni. A kiváló szervezésű és jó hangulatú fesztivál sikerét a szép nyári időjárás is segítette. Azonban a köszönet elsősorban a Szarvasi Halasnapok szervezőit illeti, akikről most kiderült, hogy nem csak eredményeshalséfek – mint azt a IV. Halkolbász Fesztivál – Szolnokon taptasztalhattuk -, hanem nagyszerű házigazdák is.

 

Köszönjük SILTOK

siltokcomA Halkolbász Lovagrend ismételten köszöni a SILTOK Kft Rákóczifalva Tógazdaság természetbeni támogatását. A friss nyári ponty kiváló minősége alapfeltétele volt az aranyfokozatú minősítésnek és az “egyéb halételek kategóriájában” II. helyet kivívott ponty halkolbász és haltatár tál sikerének.

A pontyból készült halkolbászt és haltatárt nem csak a zsűri, hanem a szakmai vendégek, a többi versenycsapat, valamint az érdeklődők is megkóstolhatták a lovagrend sátrában.